Projecte Desfake: fem fact-checking!

Prepara l’alumnat per ser fact-checkers en pràctiques! En aquest projecte comprendran la problemàtica de la desinformació i, mitjançant el mètode SIFT, faran una verificació en format audiovisual.

Projecte Desfake: fem fact-checking!

Desafiem l’alumnat a endinsar-se en el complex món de la desinformació, descobrir com són de vulnerables davant dels continguts que busquen influenciar la seva opinió i manipular el seu comportament.

En aquest projecte de verificació, l’alumnat entendrà la problemàtica de la desinformació i avaluarà com aquesta impacta la societat i l’individu. També serà capaç de verificar la desinformació que es troba a internet a través del mètode SIFT, elaborat per Mike Caulfield, investigador a la Universitat de Washington.

Com a producte final, entregaran una verificació en un format audiovisual: un vídeo de TikTok, un pòdcast, un article pel diari del centre, etc.

Consisteix en 4 hores de formació impartida per Desfake. A l’inici del projecte, 2 hores en què s’introdueix la problemàtica de la desinformació i s’ensenya el procés de fer una verificació i 2 per fer el tancament i la recollida de les verificacions de l’alumnat.

Curs: 3r, 4t ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.

II EDICIÓ DELS PREMIS DESFAKE
PEL PENSAMENT CRÍTIC

L’objectiu d’aquest premi és reconèixer la feina del professorat i l’alumnat per convertir els seus centres educatius en espais de confiança mediàtica. L’alumnat podrà presentar a la pròxima edició dels Premis Desfake els productes finals del projecte de verificació i dels tallers.

T’interessa?

Si vols organitzar un projecte de verificació al teu centre, contesta el formulari i ens posarem en contacte.