CURS 2023/2024

Ajuda’ns a frenar la desinformació a l'aula

Desfake és una proposta didàctica innovadora d'alfabetització mediàtica i informacional (AMI) creada per Verificat i pionera a Catalunya.

VULL CONSULTAR EL CATÀLEG

Com funciona?

Apliquem metodologies innovadores del periodisme i la verificació de dades i les adaptem a l'ensenyament, amb una proposta didàctica orientada a les aules de secundària que inclou:

Forma’t

Situacions d'aprenentatge sobre temes d'actualitat i en el context del centre.

Forma’t

Desenvolupament de les competències clau.

Forma’t

Desenvolupament de les competències específiques de diferents assignatures, segons diversos itineraris formatius.

Forma’t

Aprenentatge experiencial a través de l’elaboració d’una verificació en format audiovisual.

Què oferim?

Forma’t
1

Projectes

T'acompanyem en un projecte transformador que garanteix un impacte significatiu en el professorat i l'alumnat.

Forma’t
2

Formació, eines i continguts per al professorat

Formem els docents per tal que adquireixin eines i recursos per incloure l'alfabetització mediàtica i informacional a la seva assignatura.

Forma’t
3

Formació a l'alumnat

Venim a formar els alumnes amb la nostra proposta d'alfabetització mediàtica i informacional que adaptem a les necessitats del teu centre.

T'interessa?

Vols portar Desfake al teu centre educatiu? Necessites més informació? Deixa'ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu per parlar-ne.

Durant el curs 2021/2022, 365 alumnes van accedir al programa Desfake i molts d’ells van millorar dràsticament la seva capacitat per reconèixer informació fiable en línia. Pots llegir més sobre l’impacte de Desfake fent clic aquí.

Verificat lluita contra la desinformació i per això creiem en l'educació per millorar el consum responsable de la informació. Som l’únic membre català de la prestigiosa International Fact Checking Network i l’Observatori dels Mitjans Digitals amb el suport de la Comissió Europea.

M'INTERESSA